Український офіс Starlink назвав розцінки на послуги

Офіційно провайдер Starlink мав вийти на український ринок наступного року. Через російське вторгнення супутниковий інтернет став доступним набагато раніше. На даний момент в Україні експлуатується понад 12 тис. терміналів Starlink. За цим показником наша країна посідає перше місце у Європі.

Подробиці

Українцям доступні два пакети послуг. У рамках Starlink Basic вони можуть розраховувати на швидкість 50-250 Мбіт/с. У пакеті Starlink Premium максимальна швидкість передачі може досягати 500 Мбіт/сек. Постачальник послуг запевняє, що нижче за 150 Мбіт/сек вона не опускається ніколи.

За даними українського Мінцифри, у східній частині країни сигнал із супутників приймається терміналами гірше, ніж на заході, що впливає на якість інтернету. Цей факт пояснюється тим, що найближчі до нас наземні Starlink знаходяться у Литві та Польщі. Після закінчення війни в Україні з’явиться власна станція.

Starlink

Вартість комплекту Starlink Kit складає 599 USD. Абонентська плата встановлена ​​на рівні 110 USD. Комплект Starlink Premium Kit коштуватиме 2 500 USD. Як було зазначено вище, цей набір обладнання забезпечує швидкість до 500 Мбіт/с.

Послуги супутникового інтернету надаються провайдером без укладання контракту. Рахунки виставляються їм щомісяця. У будь-який момент абонент може відмовитись від послуг. Варто зазначити, що через бойові дії абонплата з українських абонентів компанією Ілона Маска не стягується. Вони користуються супутниковим інтернетом безкоштовно.

Придбати комплект обладнання можна на веб-сайті www.starlink.com. Компанія Starlink Ukraine, яка була заснована в Україні у червні, до роботи ще не приступила. У зв’язку з цим придбати термінал на вказаному вище сайті поки що не можна.

Набори Starlink Kit пропонуються для придбання на класифайді OLX. Їхня вартість варіюється в межах 40-100 тис. грн. На платформі eBay термінал можна придбати за 70-80 USD. Вартість послуг посередника, який доставить посилку в Україну, до цієї ціни не входить. У eBay відсутня пряма доставка до нашої країни.

Джерело: prostomob.com