Українські IT-компанії у 2020 році залучили $571 млн інвестицій

Українські IT-компанії за підсумками 2020 року одержали $571 млн інвестицій, що на $27 млн більше, ніж було у 2019 році.

Відповідні дані оприлюднено в щорічному дослідженні інвестицій в український IT-сектор DealBook of Ukraine: 2021 від інвестиційного фонду AVentures Capital, передає «Інтерфакс».
Згідно із повідомленням, 62% від загальної суми залучили чотири глобальні компанії з українським корінням – GitLab, Creatio, Restream і airSlate.
GitLab стала першою багатомільярдною компанією в Україні, її оцінили в $6 млрд. Натомість найбільш швидкозростаючим стартапом став застосунок Reface.ai. З моменту запуску його завантажили 70 млн разів.


До рейтингу компаній із найбільшим міжнародним доходом потрапили Jooble, Genesis, Grammarly, airSlate, Creatio.
Раніше повідомлялося, що платформа для зберігання і спільної роботи над кодом GitLab, співзасновником якої є харків’янин Дмитро Запорожець, досягла оцінки в $6 млрд.


Група компаній Creatio залучила $68 млн міноритарних інвестицій. Отримані кошти будуть спрямовані на зміцнення провідних позицій Creatio на глобальному ринку low-code рішень для управління процесами і CRM, зокрема на підсилення R&D і розвиток партнерської екосистеми в 110 країнах світу.
Стартап Restream, створений українцями, та який базується в Остіні (США), залучив у ході раунду А $50 млн інвестицій від ряду інвесторів, зокрема, – Sapphire Ventures and Insight Partners.