Український стартап обслуговуватиме супутники на орбіті

Стартап Kurs Orbital був заснований колишнім головою космічного агентства України Володимиром Усовим. Компанія планує запустити демонстраційний пристрій у 2023.

Усов і невелика група підприємців вирішили створити компанію з обслуговування супутників. Вони вже отримали права на систему стикування «Курс». У Радянському союзі цю технологію розробили ще у 1980-х роках для стикування з космічною станцією «Мир». Потім її модернізували для космічного корабля «Союз» для стикування з Міжнародною космічною станцією.

Усов сказав, що Kurs Orbital має права на оригінальну стикувальну систему Kurs, але розробляє новий модуль зближення, в якому використовуються машинний зір, радар і робототехніка, які «забезпечують повністю автоматичне стикування навіть з несумісними об’єктами». За словами Усова, відсутність необхідності витрачати роки і мільярди доларів на винахід док-системи є величезною перевагою.

Kurs Orbital планує зосередитися на обслуговуванні комерційних геостаціонарних супутників – секторі, в якому космічний корабель Northrop Grumman Mission Extension Vehicle вже завойовує частку ринку після успішної стиковки з супутником Intelsat.

Kurs Orbital збирає $6,5 млн в рамках свого першого інвестиційного раунду цього літа для запуску демонстраційного апарату, який зустрінеться з першим об’єктом на низькій навколоземній орбіті. Компанія планує зібрати більше грошей протягом наступних кількох років. Для того, щоб побудувати парк з чотирьох апаратів і пропонувати свої послуги до 2025 року.

Наразі оператори виводять геостаціонарні супутники з експлуатації на цвинтарну орбіту за 6-8 місяців до того, як у них закінчиться паливо. За словами Усова, послуги зі зняття з орбіти дозволять операторам тримати супутники в експлуатації протягом декількох додаткових місяців, що продовжуватиме приносити прибуток. Ці додаткові доходи з лишком окуплять послугу спуску з орбіти на суму від $10 до $15 млн.

Аналітики попереджають, що, попри ентузіазм з приводу обслуговування на орбіті, відсутність чітких технічних і безпечних стандартів експлуатації може перешкодити галузі.